Geplaatst op Geef een reactie

Mila leest Milaboekjes

Mila leest Milaboekjes!

Mila leest de Milaboekjes!

Zo grappig! Vind je niet? Inmiddels leest ‘onze’ Mila, ruim 2,5 jaar oud, ‘onze’ Milaboekjes. Waar ze eerst nog bleef hangen bij de plaatjes van Nijntje en Dikkie Dik. Krijgt ze steeds meer belangstelling voor onze Milaboekjes. Waarom zou dat zijn, vroeg ik mij af? 

Actueel, herkenbaar, fantasievol èn lief

Ik denk dat het te maken heeft met natuurlijk allereerst de lieve tekeningen. Ons hoofdpersoontje Mila laat heel gemakkelijk haar emoties zien: boosheid, plezier, verdriet, blijheid. Voor kinderen heel aansprekend en herkenbaar. Wij vinden het erg belangrijk dat elke emotie er mag zijn voor een kind.

Wat doen de dingen in het leven met je kind?

In tweede instantie de verhalen. Wij putten niet alleen uit onze vroegste herinneringen en onze levendige fantasie. Dagelijkse gebeurtenissen zorgen ook voor de nodige inspiratie.  En natuurlijk is ‘onze’ Mila ook een lieve, pure en mooie inspiratiebron. Het is fijn om te zien wat gebeurtenissen zoals een verjaardag, Vader- of Moederdag, een uitje naar het café, maar ook de kleine dingetjes in het leven met een kind doen.

Milaboekjes: om voor te lezen, om te bekijken

Dat proberen wij als totaalconcept – zowel in de tekeningen als in de verhalen – te vertalen in mooie en lieve boekjes voor kindjes. Zowel om voor te lezen, als om zelf te bekijken. Want elk verhaaltje is een beleving. Voor je baby, peuter en kleuter.

Wat is voor jou de meerwaarde van voorlezen en samen lezen?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

Nieuws over Milaboekjes direct in je mailbox? Schrijf je in!Stuur een mail naar: info@milaboekjes.nl