Geplaatst op Geef een reactie

Superfijne zondagochtend + WINACTIE (gesloten)

Superfijne zondagochtend + WINACTIE

Zondagochtend, alweer een paar uurtjes verder nadat we heerlijk uit hebben kunnen slapen. Peuterdochter sliep gisteren – na de verjaardag van Oma – pas laat. Meestal wordt ze dan juist extra vroeg wakker. Deze zondag niet. Heerlijk. In je ochtendjas naar beneden. Ontbijten met de geur van de kerstboom die we gisteren in huis hebben gehaald. Yoghurt met walnoten, muesli en verse kiwi en banaan. Versgeperst sapje van grapefruit, citroen en sinaasappel erbij. Kopje thee. Straks een kop koffie. Jazzmuziek op de achtergrond. Voel je de relaxte sfeer van deze zondagochtend?

Zondagochtend…vlak voor de Kerst

Het ideale moment om de kerstboom te versieren. Op onze manier. Alleen maar een slinger lichtjes. En hele mooie kerstornamenten. Anders kan ik het eigenlijk niet noemen. Oma koopt ieder jaar in de Bijenkorf – na afloop van de kerstdagen – één hele mooie, luxe kerstbal of kerstversiering voor ons. En zo komt er ieder jaar weer iets heel bijzonders bij. Een prachtige witte maan van Victor&Rolf. Een prachtig gouden glitterschoentje die manlief vertederd “een beetje verschrikkelijk” noemt. Mila en ik zijn er weg van trouwens.

Verdriet en vreugde

Het huis – wat al warm en liefdevol voelt – nóg iets gezelliger maken. Met ouderwetse kerstklokken. Een kerstster. Letterlijk een thuishuis. En dat op deze fijne zondagochtend. Ook een moment voor reflectie. Wij hebben altijd een kalender in huis, die mijn Duitse tante maakt. Ieder jaar weer. Met het ene jaar foto’s van bloemen, dan weer van hun katjes en soms ook van mijn neefjes (waarvan een op zijn 24ste is overleden. Alweer flink wat jaren terug). Melancholie, verdriet en vreugde. Het mag er allemaal zijn.

Überlieve kalender!

Wij hebben ook een hele fijne ‘eeuwigdurende’ Milaboekjes-kalender opgehangen. Waar we heerlijk ‘oldskool‘ verjaardagen en andere memorabele dagen op hebben genoteerd. Gewoon, lekker met pen. In ons toilet, wat mijn moeder altijd “het meest gezellige wc-kamertje ooit” noemt. Iedere dag weer kijk ik met plezier op het plaatje van de maand. En misschien herkenbaar? Op een zondagochtend als vandaag kijk ik altijd even vooruit naar het plaatje wat hoort bij de verjaardag. De verjaardag van Mila, van manlief en van mijzelf.

Superfijne zondagochtend + WINACTIE

Dag èn welkom

Ik word er blij van. Wij worden er thuis blij van. Letterlijk. En weet je wat nu zo geweldig is? Wij geven twee – ja, je leest het goed – twee van deze fijne, blij-makende, gezellige, mooie, eeuwigdurende Milaboekjes-kalenders weg! Omdat we het huidige jaar bijna gedag gaan zeggen en het nieuwe jaar verwelkomen. Laten we er met zijn allen een mooi jaar van maken!

Superfijne zondagochtend + WINACTIE

Wat moet je doen om deze überlieve kalender te winnen?

Laat een gezellige reactie achter op deze blogpost. Of reageer via Facebook. Waarom jij deze kalender graag zou willen hebben. We vinden het heel leuk als je jezelf inschrijft voor onze nieuwsbrief. Of onze pagina op Facebook wilt liken. Maar vergeet niet…niets moet, alles mag. Wij kiezen de winnaars rond 1 januari 2016.

Nieuwsgierig naar onze kalender? Neem een kijkje op Milaboekjes.

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

De mooie kalender is gewonnen door Marijke! Zij schenkt de Milaboekjes-kalender aan een goede vriendin.